Gode råd om jukeboxe

– Værd at vide om leje af jukebox

Der er sket meget siden en jukebox var med Cd’er – med ventetid mellem numrene, dårlig lyd, forældet musikindhold mm.

Idag fås såkaldt digitale jukeboxe, hvor musikken i stedet for at ligge på CD’er nu ligger på en indbygget computer. Dette gør, at man slipper for ventetid mellem sangene, og det gør jukeboxen langt mindre sårbar overfor mekaniske fejl. Desuden har mange digitale jukeboxe en lang række muligheder, som man ikke så tidligere.

F. eks. er den danske jukebox, Sir Juke kendetegnet ved:

 • al betjening foregår på dansk
 • fremragende lyd
 • stort musikudvalg – både nyt og gammelt (opdateres månedligt)
 • kan låses med PIN-kode
 • mange indbyggede spillelister og temaer (musikgenrer, årtier, spisemusik mm.)
 • lav din egen spilleliste på nettet
 • indbygget pianist-funktion spiller til fællessang
 • betjenes via store touch-skærm

Det kan være afgørende for mange at have mulighed for at få akkompagneret gæsternes medbragte sange. Dette var tidligere forbeholdt musikere, men nu kan Sir Juke altså også klare det.

Fordele og ulemper

Fordele. En god jukebox har mange fordele:

 • den kræver kun lidt plads
 • den er billig
 • den indeholder mange musiknumre
 • den spiller indtil sidste mand forlader festen
 • alle gæsterne er med til at vælge musikken
 • du kan have fuld kontrol over, hvad der bliver spillet

Ulemper. En jukebox kan aldrig hamle op med et levende menneske. En dygtig Dj, musiker eller et band kan i kraft af deres erfaring se, ved at iagttage deltagernes reaktioner, hvad der skal til for at sætte gang i festen.

Vær opmærksom på følgende:

Der er stor forskel på de forskellige fabrikater af jukeboxe.

Lydkvalitet. Lyden kan variere fra fremragende til virkelig ringe (check evt. specifikationer og søg på nettet, eller spørg nogen, som har forstand på højttalere)

Lydniveau. Der er stor forskel på, hvor kraftigt de kan spille. Hvis man bliver mere end 30-40 personer, skal man være opmærksom på, at lyden kan blive dæmpet betragteligt, hvis der står personer foran jukeboxen, og hvis højttalerne er indbyggede. Da kan det være en fordel med højttalere på stativ.

Musikudvalg. Undersøg hvor mange sange, der er i jukeboxen, og også hvor gamle de sidste nye sange er. Vær opmærksom på, at mange jukeboxe indeholder et stort antal hele CD’er, hvor alle sangene ukritisk er indlæst. Da man ofte kun hører 1-2 sange fra hver CD, vil der derfor i disse jukeboxe være rigtig meget spild, og det kan være en prøvelse at bladre igennem sangene for at finde dem, man vil høre. En jukebox med 10.000 sange kan i dette tilfælde i praksis have et væsentligt ringere musikudbud end en box med 3.000 sange, hvor hver enkelt sang er blevet udvalgt, så der i gennemsnit måske kun er 1-2 sange fra hver CD.

Brugervenlighed. Der er meget stor forskel på brugervenligheden på de forskellige jukeboxe på markedet. Få evt. en demonstration, så du kan vurdere, om jukeboxen er nem at betjene. Mange betjenes på engelsk, hvilket kan have betydning for mange mennesker.

Driftsikkerhed. Igen er der meget stor forskel på de forskellige mærker. Det er absolut en fordel, hvis udlejeren har et vagt-tlf.-nr., så du kan komme i kontakt med ham i nødstilfælde.

Features. Undersøg, hvad der er af features på den pågældende jukebox, f.eks. PIN-kode, fjernbetjening, akkompagnement til festsange, indbyggede playlister, mulighed for at oprette personlig spilleliste mm. Prøv at sammenligne forskellige jukeboxe.

Spillelister

Spillelister – hvadenten de er indbyggede eller personlige – kan være en god mulighed. Så slipper man for at skulle vælge numre i løbet af arrangementet. På Sir Juke kan man på nettet oprette sin egen spilleliste, som bliver lagt ind i maskinen og er klar til festen. Sir Juke kan låses med PIN-kode. Benyttes denne funktion sammen med en spilleliste, kan man ikke få jukeboxen til at spille andre sange, indtil man låser den op eller vælger nyt tema eller almindelig jukebox-funktion, hvor man har adgang til samtlige sange i jukeboxen.

Analog vs. digital jukebox

Analog jukebox. Skal man være helt korrekt, burde udtrykket analog jukebox kun dække de rigtig gamle maskiner, som afspillede vinyl. Man regner dog også CD-maskiner for analoge, måske med henvisning til, at CD’erne skiftes mekanisk. Denne type jukeboxe er kendetegnet ved, at der som regel kun er 50-200 CD’er i. Desuden kan der være lang ventetid, netop pga. af den mekaniske udskiftning af CD’erne.

Digital jukebox. Den digitale jukebox består af en computer, som afspiller MP3-filer. Den kan være bygget ind i en ældre, klassisk jukebox, så den har det originale udseende, eller den kan være bygget ind i nyt, moderne design. Skift mellem sangene sker øjeblikkeligt. Betjening sker via touch-skærm. Antallet af sange varierer men er generelt væsentligt større end på de analoge maskiner. Ofte er der en lang række smarte funktioner, som man ikke ser på de ældre jukeboxe.

Hvilken jukebox skal man vælge?

Når vi har valgt kun at have Sir Juke, i vores udvalg, skyldes det bl.a. at det nok er den mest driftsikre jukebox på markedet. Desuden har den en lang række funktioner, som vi mener er med til at sikre kunderne en god fest (PIN-kode, personlig playliste, pianistfunktion, mange indbyggede playlister, god lydkvalitet, brugervenlighed, månedlig opdatering af musik mm.).

 

×

Ring op

Skriv til os

Ring

29 92 20 90

og få et uforpligtende tilbud.


Eller udfyld denne formular

Om os

Menu